13 september 2009

Hemma i Sverige – Fasta för biskop Anders

Nu är jag hemma i Sverige igen. Som ni kanske förstått så har jag haft det ganska fullt upp de senaste veckorna. Femdagarsresan till Kyoto, Nagasaki och Hiroshima blev jättelyckad och utan tvekan höjdpunkten för hela året i Japan. Dagen efter åkte jag med några kamrater till Hakone, följt av en utflykt till stalagtitgrottorna i Nippara väster om Tokyo dagen därpå. Sedan var det sista söndagsmässan i Jesu heliga Hjärtas församling, och därefter var det fullt upp med att packa ihop alla sina saker, flyga hem till Sverige, flytta in i det nya korridorrummet i Linköping, åka på stiftsungdomsdag, samt ta igen en veckas missade studier på universitetet.

Under den sista veckans resor i Japan tog jag en bra bit över 1000 bilder. Även om jag bara skulle välja ut de allra bästa så skulle det bli så många att det skulle ta alldeles för lång tid att lägga upp dem i ett blogginlägg, och bli ett så långt inlägg att ni inte skulle orka läsa det ändå. Därför hänvisar jag istället till min profil på Facebook, som jag förmodligen kommer att använda mer regelbundet framöver till följd av alla de vänner som jag lärde känna i Japan. En längre skildring av pilgrimsresan till Nagasaki kommer i nästa nummer av Sucken. Men några bilder kan jag i alla fall bjuda på här också.


Silverpaviljongen i Kyoto.Japans äldsta kyrka i Oura i Nagasaki.


Atombombsdomen i Hiroshima.


Varma källor i Hakone som används till att koka ägg i.

I och med detta är bloggens Japaninriktning följaktligen till ända. Det har varit ett intressant och givande år borta i fjärran östern, men det känns ärligt talat väldigt skönt att äntligen vara tillbaka i Sverige, i Stockholms stift och i S:t Nikolai församling igen!

Imorgon, på det heliga korsets upphöjelses fest, har det för övrigt utlysts en fasta för biskop Anders som i år jubilerar som 40 år som katolik, 30 år som präst och 60 år på jorden. Bra initiativ. Om någon hinner läsa detta innan imorgon så uppmuntrar jag er att också fasta för vår biskop!

"Vi är vid gott mod och skulle helst vilja flytta bort från kroppen och få vårt hem hos Herren. Därför är vi så angelägna om att vara honom till behag, vare sig vi är borta eller hemma." (2 Kor 5:8-9)

1 Comments:

At 12:46 fm, Anonymous Anonym said...

WB!

 

Skicka en kommentar

<< Home