08 februari 2009

Snart vårlov

Det har varit fullt upp med diverse prov och presentationer såhär i slutspurten av terminen så jag har inte haft mycket tid till att vare sig blogga eller göra någonting intressant värt att berätta om i bloggen, men från och med nästa måndag börjar vårlovet och då lär det bli en del utfärder. Lite skidutflykter med universitets-cirklarna, lite klostervistelser, kanske Tokyo Disneyland, några endagsutflykter i bergen eller intressanta städer, och eventuellt också en långtur till Nagasaki. Om Nagasaki blir av så kommer jag antagligen också att göra ett mellanstopp i Kansai-regionen. Det enda problemet är att så gott som alla sevärdheter i exempelvis Kyoto utgörs av buddhisttempel. Men jordbävnings-museet i Kobe verkar spännande.

Det enda jag har att rota fram ur arkivet för närvarande är följande småkufiska bild på några av ornitologicirkelns kollegor från en fågelskådningsutflykt för några veckor sedan.



Anledningen till uppståndelsen var två små exemplar av arten kikuitadadaki, dvs kungsfågel. Narita-kun lyckades efter mycket möda också fånga en av dem på bild.

1 Comments:

At 10:52 fm, Anonymous Anonym said...

Det tog ungefär tre minuters intensivt stirrande innan jag såg fågeln på bilden!

Kristoffer

 

Skicka en kommentar

<< Home