17 november 2007

Varför rösta på kd?

Behövde bara läsa några meningar av det senaste debattinlägget på Världen idags hemsida med ovanstående rubrik, för att förstå vem som låg bakom det. Joseph Christenson är lika vass som alltid. Jag vet inte hur pass mycket inflytande det nya parti som han och Per Kronlid håller på att starta upp kommer få i praktiken, men jag ger dem i alla fall mitt fulla stöd. Det viktiga i politiken är inte att till varje pris få vara med och bestämma, utan att arbeta för det man tror på. Självklart måste man kompromissa ibland, och offra mindre viktiga frågor för att kunna få igenom sin huvudsakliga agenda. Men när samtliga sju svenska riksdagspartier aktivt står bakom förslag som direkt strider mot Kyrkans lära - hur kan man då med gott samvete rösta på något enda av dem?

"Den som inte är med mig är mot mig, och den som inte samlar med mig, han skingrar." (Matt 12:30)

5 Comments:

At 7:16 em, Anonymous Josefin said...

Hej! En gammal KU:are här, Josefin - vet inte om du minns mig. Jag har i alla fall läst din blogg ett tag nu och tycker att du skriver om många intressanta saker. Röstade själv på KD i valet och blev snabbt besviken...

 
At 2:46 em, Blogger minutz3 said...

Jo, jag är nog inne på att gå med i partiet i fråga, bara de kan komma igång någon gång snart nu, för jag har extrem politisk abstinens på grund av mitt utträde ur SSU.

 
At 5:10 em, Blogger Kristina said...

Väldigt intressant och bra kommentar av Christensson. Hade dock ingen aning om att Alf Svensson hade sjunkit så lågt vad hans politiska åsikter beträffar...
Det har ju varit lite tyst kring bildandet av det där partiet, så jag vet inte om det blir av? Men i så fall lär de ju få mitt fulla stöd.

 
At 6:53 em, Anonymous Anonym said...

Nu var det inte längre möjligt att läsa den artikel som refereras till, men över huvud taget är den globala politiken oerhört fattig på verkliga alternativ för den seriösa kristna. Valet står antingen mellan urborgerliga, Mammondyrkande liberaler (m, fp, kd, c) och ett uns mindre borgerliga, minst lika Mammondyrkande socialliberaler (s, v, mp). Det finns helt enkelt inget parti i Sverige som kan få mitt stöd, då alla partier har en syn på pengaetiken som går starkt emot Kyrkans lära, för att inte tala om övriga moralfrågor. Kristdemokraterna har aldrig varit ens i närheten av ett alternativ.

Det Kyrkan kan göra i ett sådant läge som vi nu befinner oss i är nog att be den Heliga Guds Moder om förböner för världen och att utverka omvändelse för människor. Inte blanda sig med Mammondyrkarna, inte kasta pärlor åt svinen.

Herrens frid.

 
At 2:44 em, Anonymous herr L said...

Att som kristen rösta liberalt går ju på ett sätt mot all kristen etik och moral som finns. Att den fria marknaden skulle ta sitt humana ansvar för arbetare och konsumenter finns inte hos någon som en seriös tanke. Likväl är inte socialism en rimlig lösning. Socialliberalt är det enda som funkar, tex. MP eller möjligtvis Fp (alt. S), men att hitta ett parti som står helt i Kyrkans tjänst kommer inte heller att få märkbart många röster, således bättre att finnas kvar i något parti med riksdagsplatser och försöka förändra deras inriktning i frågor.
hvd

 

Skicka en kommentar

<< Home